top of page
Lennar Imandt 5.jpg

Mijn aanpak

Klachten hebben altijd een betekenis en in therapie gaan we hier samen naar op zoek. Door te begrijpen hoe belemmerende patronen en blokkades in je leven zijn ontstaan, wat de functie hiervan ooit was en te ervaren dat deze in het hier-en-nu niet meer nodig zijn, leer je dat je kunt kiezen. Je kunt kiezen voor ander gedrag, dat je niet van je gedachten en/of emoties afhankelijk bent.

Kunnen kiezen betekent ruimte ervaren, ruimte om te zijn wie je bent en te leven vanuit je eigen waarden. Zo leer je zin te geven, alleen jij kan zin aan jouw leven geven. Ik loop maar even met je mee.

In een kennismakingsgesprek staan we uitgebreid stil bij je verhaal of vraag. Op basis hiervan bepalen we samen hoe we de behandeling best vorm kunnen geven. Is dat door te praten en begrijpen, door te voelen en ervaren of door ‘te doen’? Ik zoek naar de juiste ingang bij jou en sluit daarbij met mijn aanpak op aan: de ‘weg van de minste weerstand’. 

Onderzoek wijst uit dat in psychotherapie alles ongeveer even goed werkt, maar dat het meeste effect in een behandeling voortkomt uit de relatie die wij hebben. Of er voldoende vertrouwen is en of er een match tussen ons.

Op het eind van de intake komen we hier expliciet op terug en vraag ik of dit voldoet aan jouw en mijn maatstaf in dit kader. Psychotherapie is een proces van bewustwording, zelf-ontdekking en innerlijke groei. Je leert om zelfstandig te zijn, je niet door klachten te laten beperken, eigen regie te hebben. Je houdt ermee op om slachtoffer te zijn van omstandigheden.

 

Ik begeleid mensen vanaf 18 jaar. Als therapeut werk ik vanuit een niet-oordelende houding, met aandacht, vanuit mijn hart. Therapie duurt zo kort als het kan en zo lang als nodig: ‘Festina lente’.

IMG_3642.jpg
IMG_3517.jpg
IMG_3640-1.jpg
IMG_3644.jpg
bottom of page